Over mij

IMG_5057

Oorsprong naamgeving website.

Deze naam is mij al ingegeven toen ik een Reiki praktijk ben gestart in 2003.

De regenboogvlinder is niet de echte naam van een vlinder, maar is wel afgeleid van de parelmoermot, een kleine vlinder, die een parelmoerglans (regenboogkleuren) geeft als de zon erop schijnt. Net als de kleine vlinder is Reiki een zachte fijne energie, die heel krachtig kan werken.

De naam vind ik nog steeds passend. Ik werk nu met meerdere energetische tools, die zacht maar krachtig kunnen werken. Bovendien staat een vlinder voor transformatie (van rups naar pop naar vlinder) en m.b.v. de energetische tools zal je in positieve zin veranderen en in je kracht komen te staan, omdat je steeds meer jezelf wordt (transformatie).

Je bent nooit te oud om te leren!
Dit is een zin, die ik graag gebruik. Wanneer je nu 20, 40, 69 of 80 bent, er is altijd iets wat je nog niet weet en waar je van kunt leren. Dit kan van alles zijn, groot of klein, van kennis tot levenservaringen en door te lezen, studeren, door te doen of te ervaren door wat je meemaakt leer je weer nieuwe dingen.

Zelf ben ik altijd leergierig geweest, ik vond en vind heel veel interessant en heb in de 58 jaar dat ik nu op aarde ben al veel kennis opgedaan en ook al heel wat meegemaakt in mijn leven. Het heeft mij gevormd tot de persoon, die ik nu ben, maar die zal blijven groeien en veranderen.

Van een stil, teruggetrokken, onzekere zichzelf wegcijferend persoon naar een vrouw, die nog steeds haar eigen ruimte nodig heeft, maar dit nu ook weet en vanuit haar eigen kracht steeds meer voor zichzelf opkomt en weet wat ze wilt en steeds meer handelend vanuit haar intuïtie.

 

Mijn interesses

Deze liggen vooral bij gezondheid (mijn allereerste opleiding was medisch microbiologisch analiste), de “alternatieve geneeswijzen”, het spirituele, dieren en het milieu. Het mooie is om het te combineren.

Hoe blijf je op een natuurlijke manier gezond. Dit gaat o.a. door je voeding, maar ook emoties, leuke gebeurtenissen, vervelende en traumatische ervaringen hebben invloed op hoe je je lichamelijk en psychisch (emotioneel) voelt. Hierover heb ik diverse cursussen, een opleiding gevolgd en veel boeken en informatie over diverse onderwerpen bestudeerd.

 

Ik ben M.E.E,- therapeut, Reiki master en dierentolk. Ik heb mij verdiept in Bach Bloesems, homeopathie, edelstenen, aromatherapie, engelen, hoogsensitiviteit, introvert zijn, innerlijk kind heling.

 

Mijn persoon

Als persoon ben ik rustig, vriendelijk, meelevend, empathisch, heb een luisterend oor, geduldig (niet altijd), introvert en hooggevoelig , positief ingesteld.

 

Mijn levenservaring in een notedop

In mijn leven heb ik al heel wat ervaring opgedaan, minder leuke dingen, zoals verbranding en een lang verblijf in het ziekenhuis als peuter, pesterijen als puber, een scheiding, overlijden van dierbaren (mens en dier), het gevoel hebben dat je anders bent. Daar staan gelukkig ook leuke en mooie dingen tegenover, zoals het moeder mogen zijn van nu 3 volwassen kinderen, mooie reizen maken in Europa en de VS, hertrouwen, opleiding volgen, genieten van de kleine dingen, zoals vogels die fluiten, de bloemen die bloeien, een glimlach van een voorbijganger, wandelen met de hond.

Dit alles heeft mij gevormd tot de persoon, die ik nu ben.

Gedicht sterke vrouw