Ja zeggen tegen jezelf

Ja zeggen

Iedere keer weer zag ik artikelen over automatisch schrijven, schrijven vanuit je gevoel, hoe schrijf je een goede blog. Waarom zag ik dit steeds? Het had allemaal te maken met het uitstellen van het schrijven van blogs, nieuwsbrieven en e-books.

Waarom zie ik daar zo tegen op:Bang dat niemand het zal lezen? Bang dat niemand op mij zit te wachten? Bang dat ik niet weet wat ik moet schrijven? Bang dat ik niet op de juiste manier kan vertellen, wat allemaal in mijn hoofd zit? Bang voor wat?

Er is echter eigenlijk geen reden om bang tezijn. Dus toen de zomerschrijf challenge van Tekstgericht voorbijkwam, heb ikmij aangemeld en door de opdrachten al schrijvend uit te voeren, komt er vanalles op papier. Dit geeft een fijn gevoel.

Al schrijvend is mij ook weer duidelijk geworden, dat ik heel goed aan mijzelf moet denken, niet meer de dingen moet doen die ik niet wil, maar JA tegen mijzelf moet zeggen.

Hoe vaak overkomt het je niet dat je al ja tegen de ander hebt gezegd, terwijl je dat eigenlijk niet wil. Het kan van alles zijn, zoals bezoek van een altijd klagende vriendin, altijd maar zorgen voor de kinderen en huishouden, terwijl je partner alleen maar werkt of op de bank voetbal zit te kijken, een baas die vraagt of je dit nog even erbij kan doen, jij de minder leuke klussen krijgt. Je weet zelf nog wel meer te bedenken. Helaas kost het je vaak heel veel energie, waardoor je moe, uitgeput kan raken of zelfs lichamelijke klachten kan krijgen.

Het wordt dan tijd om aan jezelf te gaan denken. Leren om voor jezelf op te komen. Dit is in het begin zeker lastig en je kan veel weerstand verwachten, want dat zijn ze niet van je gewend. Heb je moeite om voor jezelf op te komen, omdat je bijvoorbeeld bang bent om afgewezen te worden, dat ze je niet aardig meer vinden, dan kan ik je helpen om samen met jou de belemmeringen te vinden die je tegenhouden en om je eigen kracht te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *